Om oss

Sköna Trädgård  startade 2006 i Hässelby av Marion Strandberg som fortfarande driver företaget.


2010 flyttade företaget till Bro, där bedrev vi verksamhet fram till 2024.

Vi uför nästan allt inom trädgård och utemiljö för företag, ambassader, brf föreningar samt privatpersoner.


Idag håller vi till i Ladan på Öråkers Gård utanför Kungsängen där vi utöver våra ordinarie kunder hjälper till med trädgårdsverksamheten på gården.


Vi är ett litet gäng som inte räds stora utmaningar. Vi lägger stor vikt vid personlig kontakt med våra kunder och är stolta över att all vår personal har relevant utbildning eller gedigen erfarenhet.
Vi brinner för miljövänliga lösningar som gynnar både människa och natur.


Med många års erfarenhet i branschen har vi byggt upp en stor kundstock med välkända varumärken samt flertalet sammarbetspartners för att vi på bästa sätt ska kunna vara din helhetsleverantör inom trädgård & utemiljö.


Vi har många privatkunder, bostadsrättsföreningar, samfälligheter och företag som bokar återkommande skötsel under hela säsongen då man varken hinner eller orkar med trädgården/utemiljön.


Hur ofta och vad som ska göras bestäms efter kundens behov och önskemål.

Möt trädgårds-gänget!

Gunnar

Trädgårdsmästare

Åsa

Marion

Trädgårdsmästare

Robert

Vår Historia

Sedan barnsben har jag haft ett stort intresse av blommor och växter.

Under 1983–1985 gick Marion en trädgårdsmästare utbildning, men som kvinna i branschen erbjöds hon endast arbeten på kyrkogårdar. Där låg inte intresset utan under 1990 fick Marion möjligheten att skola om till florist där hon senare startade en blomsterbutik. Butiken växte snabbt och lockade till sig både privatkunder, företag och ambassader som var i behov av att få hjälp med sina trädgårdar. Vilken lycka att få jobba med det jag brinner för, att skapa med snittblommor och glädjen att få vara ute i trädgårdar.

1999 sålde Marion sin blomsterbutik för att styra om verksamheten till att frilansa hos blomsterbutikens privat- och företagskunder. 


Under de första åren som frilansande blom- och trädgårdskonsult var Marion bland annat ansvarig för blomster arrangemang till världskändisar så som Madonna, Ricky Martin, Jennifer Lopez och Elton John.


I början av 2000-talet ökade trenderna med att nyttja sin trädgård som ett extra rum av sitt boende i Sverige, äntligen såg jag min chans att utvecklas mer, jag byggde på min tidigare kunskap och erfarenhet med en utbildning som trädgårdsdesigner och januari 2006 startade jag Sköna Trädgård.

Det är det bästa jag har gjort i mitt yrkesamma liv, vilken glädje att få vara ute hela dagarna.

Allt handlar inte om att skapa nya trädgårdar utan även att förvalta och vårda äldre trädgårdar och ta vara på det som redan finns.

Det händer att jag fortfarande gör lite arbeten som florist i form av brudbuketter, arrangemang och sorgbinderier kan inte släppa den delen helt men det är trädgårdslivet som ger mig mest glädje i livet.